Αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» να οργανώσουν τον αγώνα τους απαιτώντας καμιά απόλυση, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, καλούν, τα ταξικά συνδικάτα της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, καθώς και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με κοινή ανακοίνωσή τους. Υπενθυμίζεται πως η εργοδοσία των «Ελληνικών Γραμμάτων» (του ομίλου Λαμπράκη), ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα στους εργαζόμενους πως βάζει λουκέτο στις 15 Σεπτέμβρη πετώντας στο δρόμο 90 εργαζόμενους.

«Σήμερα τους βγάζουν στην ανεργία, να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης του κεφαλαίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους των «Ελληνικών Γραμμάτων», τους καλούμε να οργανώσουν τη δράση τους για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Καμιά απόλυση, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα».

«Το κλείσιμο της επιχείρησης και η ανεργία είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μόνο στόχο έχει τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου, καταργούν ακόμη και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (ασφάλιση, συμβάσεις, σύνταξη, υγεία, παιδεία), οδηγούν στην εξαθλίωση της εκατομμύρια εργάτες» σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ενώ μεταξύ άλλων καταλήγει: «Μας καλούσαν να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη τους. Τώρα μας καλούν να θυσιαστούμε για την κρίση τους, να μην το ανεχτούμε».

Στο μεταξύ, χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, με θέμα την απάντηση της εργοδοτικής επιθετικότητας, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προχτές πραγματοποίησαν εξόρμηση στην έκθεση Βιβλίου, στο Ζάππειο.

Δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη, 7.9.2010

This entry was posted in Σχετικά άρθρα ΜΜΕ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s