Κύριε Παπανδρέου υπογράψτε…

Δημοσιεύτηκε στην Αυγή, 09/09/2010.

Tον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, βιβλίο του οποίου έχουν εκδόσει τα “Ελληνικά Γράμματα”, καλούν οι εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου να συνυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους συγγραφείς και συνεργάτες των εκδόσεων το κείμενο διαμαρτυρίας τους για τη διακοπή λειτουργίας του εκδοτικού οίκου. Θυμίζουμε ότι το πιο δημοφιλές βιβλίο του Γιώργου Παπανδρέου η συλλογή άρθρων «Το δέντρο και το δάσος» εκδόθηκε από τα «Ελληνικά Γράμματα» το 1996 και επανεκδόθηκε πριν από λίγα χρόνια.

Όπως σημειώνουν οι Εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» εκτός από τον πρωθυπουργό «κι άλλες προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου είχαν συνεργαστεί με τα «Ελληνικά Γράμματα». Ανάμεσά τους η νυν Επίτροπος στην Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη («Η επιστροφή της πολιτικής»), ο Γεράσιμος Αρσένης («Δέκα παρεμβάσεις για το Κυπριακό»), ο Άρης Σπηλιωτόπουλος («Εκ Βαθέων… Από το Α έως το Ω»), ο Μάξιμος Χαρακόπουλος («Ενθύμιον Πανηγύρεως» & «Ρωμιοί της Καππαδοκίας»), ο Πάνος Τριγάζης («Προς τους εξοχότατους της Ευρώπης», «Οι πολίτες απαιτούν»), ο Νίκος Μπίστης («Ανήσυχη Αριστερά») κ.ά.

Οι «πρώτοι πολίτες» της χώρας οφείλουν να υπερασπίσουν τόσο το πνευματικό τους έργο όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των 100 εργαζομένων των «Ελληνικών Γραμμάτων» που απολύονται».

This entry was posted in Σχετικά άρθρα ΜΜΕ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s