Συλλογή υπογραφών συγγραφέων στα Ελληνικά Γράμματα ενάντια στην απόφαση για το κλείσιμο του εκδοτικού

Με την επιστολή αυτή οι συγγραφείς που συνεργαζόμαστε ή στο παρελθόν συνεργαστήκαμε με τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα Α.Ε.» θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη απόφαση του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ να προχωρήσει στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εκδοτικού οίκου.

(Δείτε εδώ τα ονόματα των συγγραφέων)

Τα «Ελληνικά Γράμματα» συμπληρώνουν 53 χρόνια ζωής. Πενήντα τρία χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου, στην πνευματική ζωή και στον πολιτισμό του τόπου διαγράφονται με μια τυπική κυνική ανακοίνωση που επικαλείται «οικονομικές δυσκολίες » των μεγαλομετόχων του ομίλου! Προφανώς οι εργαζόμενοι, οι συγγραφείς, οι εξωτερικοί συνεργάτες δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα!

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό�

Με την απόφαση αυτή ο ΔΟΛ υλοποιεί με τον πιο κυνικό τρόπο την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Οδηγεί στην ανεργία 100 εργαζομένους και ακυρώνει το πνευματικό έργο εκατοντάδων συγγραφέων. Στέλνει ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του πολιτισμού, των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αναφέρουμε ενδεικτικά πως ο ΟΜΙΛΟΣ δεν είχε καν την ευθιξία να μας ενημερώσει για την απόφασή του, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο.

Οι συγγραφείς των «Ελληνικά Γράμματα» τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, διεκδικώντας παράλληλα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τον πνευματικό μας μόχθο. Καλούμε το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων της πατρίδας μας να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι σε μια πολιτική που μας οδηγεί σε πολιτιστικό και εργασιακό μεσαίωνα, όπου μοναδική αξία αποτελεί το οικονομικό κέρδος!

ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.


Δείτε εδώ τα ονόματα των συγγραφέων

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

1 Response to Συλλογή υπογραφών συγγραφέων στα Ελληνικά Γράμματα ενάντια στην απόφαση για το κλείσιμο του εκδοτικού

  1. Ο/Η Katy λέει:

    Παρακαλώ να προστεθεί στις υπογραφές και το όνομα Πάνος Τριγάζης. Τα Ελληνικά Γράμματα κυκλοφόρησαν δύο βιβλία του παλαιότερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s