Ψήφισμα συμπαράστασης από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

Ψαρών 2 -Πλ.Καραϊσκάκη10437 Αθήνα -ΕλλάδαΤηλ: (210) 5239001 – 5239766 5231619Fax:
E-mail: oiye@otenet.gr http://www.oiye.gr
Μέλος UNI-ΓΣΕΕ

Αθήνα, 6/9/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 90 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» (ΔΟΛ)

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική μεθόδευση της Διοίκησης του ιστορικού εκδοτικού οίκου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» (του Ομίλου ΔΟΛ) να ξεκινήσει διαδικασία ομαδικών απολύσεων των 90 εργαζομένων στην εταιρεία, επικαλούμενη την «κακή οικονομική κατάσταση» στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι αδιανόητο, για μια επιχείρηση που ισχυρίζεται, ότι παράγει «πολιτισμό» εδώ και 53 χρόνια και είναι ενταγμένη σε έναν επιχειρηματικό όμιλο κολοσσό (ΔΟΛ), να επικαλείται 2-3 ζημιογόνες χρήσεις (ενώ τόσα χρόνια ήταν κερδοφόρα), ως ευκαιρία για να ξεφορτωθεί με διαδικασία εξπρές 90 εργαζόμενους και θεωρώντας τους «βαρίδια» να τους πετάξει στην ανεργία.

Η μεθόδευση αυτή γεννά τεράστια ερωτηματικά για το παιγνίδι που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων, τόσο ως προς το χρόνο εκδήλωσής της, όσο και ως προς τις πραγματικές της στοχεύσεις, στις οποίες σίγουρα δεν περιλαμβάνονται ούτε η «αποχώρηση» του ΔΟΛ από τις κερδοφόρες εκδόσεις του σχολικού και πανεπιστημιακού βιβλίου, ούτε η «εκχώρηση» σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων με μεγάλες πωλήσεις σε άλλους οίκους, ούτε και η παραγωγή φασόν για τα έντυπα του ΔΟΛ.

Οι ανακατατάξεις στο χώρο των εκδόσεων και των ΜΜΕ παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, με θύμα πάντα τους εργαζομένους, οι οποίοι θεωρούνται αναλώσιμοι κατά τη διαδικασία «ανακύκλωσης» επιχειρηματικών σχημάτων και εταιρειών.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα ενάντια στις απολύσεις, για την πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Καλούμε την εταιρεία να μην προβεί σε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.

Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων θα προσφύγει άμεσα στον Υπουργό Εργασίας για να αποτρέψει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του ΔΟΛ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Για την ΟΙΥΕ

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s