ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πειραιάς, 7/9/2010
Αρ. Πρωτ: 430

Προς: Σχολεία ΠΥΣΔΕ Πειραιά, ΟΛΜΕ, ΤΥΠΟΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ καταγγέλλει την ομαδική απόλυση των 94 εργαζομένων των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα» στην οποία προχωράει ο ιδιοκτήτης Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του κλεισίματος ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τις δεκάδες απολύσεις στον κλάδο του βιβλίου και τις χιλιάδες γενικότερα, δείχνει το επιθετικό, αντεργατικό και πραγματικό πρόσωπο των «μέτρων» ενάντια στην κρίση.

Συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους να αντισταθούν στις απολύσεις και το κλείσιμο, στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων των “Ελληνικών Γραμμάτων” και τις αποφάσεις του Σωματείου εργαζομένων στα “Ελληνικά Γράμματα” και του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής που δεν συναινούν στο κλείσιμο της εταιρείας και απαιτούν καμία θέση εργασίας των 94 εργαζομένων να μη χαθεί. Βρισκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα τους με το αίτημα να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και να εκπληρωθούν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Το κύμα απολύσεων εργαζομένων που γίνεται όλο και πιο ορμητικό αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Με τις αγωνιστικές μας αποφάσεις, τις κινητοποιήσεις, τον αγώνα μας θα ανατρέψουμε το βάρβαρο μέλλον των απολύσεων και της ανεργίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΘΩΜΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΖΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s