Για τις απογευματινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω απ’ τα κτίρια του ΔΟΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηφ

Για τις απογευματινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη ευχαριστούμε όσους βρεθήκατε δίπλα μας και, ιδιαίτερα, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, καθώς και άλλους συλλόγους. Μια πρώτη εκτίμηση στην Αθήνα κάνει λόγο για συγκέντρωση με δυναμική συμμετοχή περισσότερων από 400 ανθρώπους.

Η παρουσία μας έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Μιχαλακοπούλου. Στο δρόμο, συνθήματα όπως το: «Ο πολιτισμός σας οδηγεί στον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο» ακούγονταν για 4 περίπου ώρες. Η συγκέντρωση κορυφώθηκε με τον έρχομο του μπλοκ του κλαδικού Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου στις 18:00, όπου για λίγη ώρα η Μιχαλακοπούλου κλείστηκε και στα δύο της ρεύματα. Στο τέλος με πορεία οδηγηθήκαμε μέχρι τη στάση του μετρό του Μεγάρου Μουσικής όπου ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Κυριακή στις 20:00 έξω από το Μέγαρο Μουσικής και η συγκέντρωση έλαβε τέλος.

Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα, γύρω από το κτίριο του ΔΟΛ υπήρχε εξαρχής ισχυρή αστυνομική παρουσία (περιπολικά σε κάθε γωνία σχεδόν και μια κλούβα της αστυνομίας σταθμευμένη λίγα μέτρα παρακάτω) με διακριτική όμως παρουσία και χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

(Εκτός από την ικανοποίηση που μας έδωσαν που βρέθηκαν μαζί μας στην Αθήνα σήμερα, δύο ξεχωριστές ευχαριστίες στους: Μάκη Πουλιάση, φωτογράφο και μέχρι πρώτινος και συνεργάτη των Ελληνικών Γραμμάτων για την 1η φωτογραφία και τη φίλη Μαρία Γεωργιάδου για τη 2η φωτογραφία και το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό και βίντεο που μας έδωσε. Θα αξιοποιηθούν.)

Σχετικό κείμενο με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση & πορεία στην Αθήνα φιλοξενεί το Indymedia.

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s