«Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο»

Ανταπόκριση από τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο ΔΟΛ για το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα


«Ο πολιτισμός τους προκαλεί τον τρόμο, 100 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο»
φώναζαν με οργή σήμερα το απόγευμα έξω απο τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Γραμμάτων μαζί με αλληλέγγυους εργαζομένους απο τον χώρο του βιβλίου αλλά και άλλους κλάδους, μεταξύ των οποίων και ο συναφής κλάδος των ΜΜΕ. Η πορεία για το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μ.μ. απο το Μέγαρο Μουσικής με κατεύθυνση τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου. Μπροστά βρισκόταν το πανό της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, που ανέγραφε «όχι στο λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα», ενώ πίσω ακολουθούσε το πανό του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και των άλλων σωματείων, φορέων και εργατικών συλλογικοτήτων, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Στο ΔΟΛ ήταν ήδη συγκεντρωμένοι απο τις 15.30 μ.μ. εργαζόμενοι των Ελληνικών Γραμμάτων και όλοι μαζί στάθηκαν για περίπου μία ώρα έξω απο τα γραφεία φωνάζοντας συνθήματα όπως, «ο ΔΟΛ απολύει 100 εργάτες, κανάλια και κυβέρνηση τους κάνουν τις πλάτες», «τα αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», «να μην περάσουν οι απολύσεις, καμιά θυσία στον βωμό της κρίσης», «η αλληλεγγύη η συναδελφική στ’ αφεντικά φέρνει ταραχή», «για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις».

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης υπήρχαν στον χώρο αστυνομικοί των ΥΜΕΤ με πλήρη εξάρτυση.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα ανανέωσαν το ραντεβού των κινητοποιήσεων για την προσεχή Κυριακή στις 8 μ.μ. έξω απο το Μέγαρο Μουσικής στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος του Μεγάρου.

Αναδημοσίευση από το μπλογκ: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ

This entry was posted in Τοποθετήσεις σε blogs. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s