ΔΟΛ: «Θα απαλλαγούμε από τις ζημιογόνες εταιρείες»

«Ό,τι είναι ζημιογόνο, θα κόβεται». Το σχέδιο περικοπών του ΔΟΛ ξεκίνησε με το κλείσιμο των Ελληνικών Γραμμάτων και δεν θα σταματήσει έως το τέλος του έτους, χωρίς να προσδιορίζεται ποια θα είναι η τύχη, για παράδειγμα, των 100 απολυμένων του εκδοτικού οίκου και άλλων που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ο ΔΟΛ, πάντως, απευθυνόμενος προς τους μετόχους του ξεκαθαρίζει ότι «μεταξύ των βασικών στόχων για την οικονομική χρήση 2010 που διανύουμε είναι ο περιορισμός του κόστους, αρχής γενομένης από τις λιγότερο παραγωγικές δαπάνες, και η απαλλαγή του Ομίλου από ζημιογόνες δραστηριότητες, με βασικό γνώμονα πάντα τη διατήρηση ποιοτικών εντύπων και προϊόντων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ώστε κατά την έξοδο από την κρίση ο Όμιλος ΔΟΛ να παραμείνει ενισχυμένος». Κοινώς, ό,τι δεν χωράει από τις εταιρείες στη νέα δομή του Οργανισμού, ακόμη κι αν είναι ένας σημαντικός εκδοτικός οίκος, όπως τα Ελληνικά Γράμματα, θα αποκόπτεται από το κυρίως σώμα του ΔΟΛ, ο οποίος για μια ακόμη φορά θα εστιάσει στην ψηφιακή εποχή.

«Στο ίδιο πλαίσιο, το 2010 προβλέπεται να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των συμμετοχών του Ομίλου, με γνώμονα τον δραστικό περιορισμό των ζημιογόνων δραστηριοτήτων και την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων προς νέες, αποδοτικότερες δραστηριότητες στον ευρύτερο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και ειδικότερα στον τομέα της ψηφιακής ενημέρωσης, στον οποίο επενδύει ήδη από το 1999 σημαντικά κεφάλαια και στον οποίο κατέχει σημαίνουσα θέση», αναφέρεται στην έκθεση προς τους μετόχους.

Ο Οργανισμός, που συγκέντρωνε εταιρείες δημιουργώντας ένα τεράστιο σχήμα με πολυσχιδείς δραστηριότητες με τα χρήματα των επενδυτών, υπακούοντας στο χρηματιστηριακό ράλι που επέβαλαν οι μάνατζερ, τώρα δηλώνει πως θα απαλλαγεί από καθετί ζημιογόνο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρών, 19.9.2010

This entry was posted in Σχετικά άρθρα ΜΜΕ. Bookmark the permalink.

1 Response to ΔΟΛ: «Θα απαλλαγούμε από τις ζημιογόνες εταιρείες»

  1. Ο/Η tsalapeteinos λέει:

    Ο Οργανισμός, που συγκέντρωνε εταιρείες δημιουργώντας ένα τεράστιο σχήμα με πολυσχιδείς δραστηριότητες με τα χρήματα των επενδυτών, υπακούοντας στο χρηματιστηριακό ράλι που επέβαλαν οι μάνατζερ, τώρα δηλώνει πως θα απαλλαγεί από καθετί ζημιογόνο.

    Με άλλα λόγια μας λένε πως επειδή τα κατάφεραν σαν τα μούτρα τους – για να μη χρησιμοποιήσω πιο λαϊκή έκφραση – οι μάνατζερς, απολύονται τώρα οι εργάτες. Το αγνωστό ανέκδοτο με το μερμήγκι και τους προϊσταμένους επαληθεύεται… Οι μάνατζερς αν ήταν έντιμοι θα πήγαιναν να κρεμαστούν με τις γραβάτες τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s