Σύλλογος Μεταφραστών -> Επείγον: Κάλεσμα σε εξωτερικούς συνεργάτες των «Ελληνικών Γραμμάτων»

Συνάδελφοι,

Μετά από συνάντηση που είχαμε με τον δικηγόρο του Συλλόγου, ενημερωθήκαμε ότι είναι ανάγκη να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τη συλλογική διεκδίκηση των οφειλών από τα Ελληνικά Γράμματα προς εξωτερικούς συνεργάτες, μεταφραστές και επιμελητές-διορθωτές.

Η κατηγορηματική άποψη του δικηγόρου μας ήταν πως, όσο προχωρά η διαδικασία της εκκαθάρισης της επιχείρησης, τόσο θα λιγοστεύουν οι πιθανότητες να εξοφληθούν οι εξωτερικοί συνεργάτες, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έχουν τυχόν δοθεί κατ’ ιδίαν σε κάποιους από αυτούς.

Προς το παρόν, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι 4 συνάδελφοι, μέλη του ΣΜΕΔ, και άλλοι 3 που δεν είναι προς το παρόν μέλη του Συλλόγου αλλά ήρθαν σε επαφή μαζί μας, έχουν οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ από τα Ελληνικά Γράμματα. Ως ΔΣ, είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε στη διεκδίκηση αυτών των οφειλών, απευθείας από τη διεύθυνση του εκδοτικού οίκου και τον αρμόδιο οικονομικό διευθυντή του ΔΟΛ. Είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν και αρκετοί ακόμα συνάδελφοι στην ίδια κατάσταση, είτε εντός είτε εκτός του Συλλόγου μας. Ο ΣΜΕΔ μπορεί να εκπροσωπήσει συνδικαλιστικά όλους αυτούς τους συναδέλφους, χωρίς να προϋποτίθεται φυσικά η εγγραφή τους στον Σύλλογο, ούτε απαραιτήτως η νομική εκπροσώπησή τους από τον δικηγόρο του Συλλόγου (την οποία ασφαλώς και μπορούμε να παράσχουμε σε όσες και όσους το επιθυμούν). Το ζήτημα επείγει, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συλλογική αντιμετώπισή του είναι η μόνη ενδεδειγμένη, προκειμένου να μην εμπλακούν ατομικά οι συνάδελφοι σε χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες με άγνωστη έκβαση.

Γι’ αυτό, καλούμε ξανά όλους τους συναδέλφους στους οποίους οφείλονται χρήματα από τα Ελληνικά Γράμματα να μας το γνωστοποιήσουν επωνύμως και λεπτομερώς (ποσό, είδος δουλειάς, τίτλο βιβλίου, στοιχεία σύμβασης), είτε ηλεκτρονικά, είτε στη Γενική Συνέλευση του ΣΜΕΔ, σήμερα Κυριακή, στις 6 μ.μ. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους υπεύθυνους των Ελληνικών Γραμμάτων τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, ει δυνατόν και τη Δευτέρα.

Παρακαλούμε επίσης να διαδώσετε αυτό το κάλεσμα σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορείτε: η υπόθεση μας αφορά όλους, μέλη και μη μέλη του ΣΜΕΔ.

Το ΔΣ


Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών

Μαυρικίου 8 & Μαυρομιχάλη
Αθήνα

Τ.Θ. 21028
Αθήνα 11410
syl.smed@gmail.com

http://syllogosmed.blogspot.com
http://smed.forumotion.net

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s