Εκδόσεις: Ελληνοκινεζική συμφωνία στα σκαριά

Η ελληνοκινεζική συμφωνία θα αποτελέσει πρότυπο για τις μελλοντικές εκδοτικές συμφωνίες του κινεζικού οίκου με ξένους εκδότες, αναφέρει ανώτερο στέλεχος του οργανισμού στην εφημερίδα «China Daily».

Το ξεκίνημα ενός νέου μοντέλου εκδοτικών προσπαθειών για το δημοφιλέστερο εκδοτικό οργανισμό της Κίνας, «China Publishing Group Corp», σηματοδοτεί η πρόσφατη, ελληνοκινεζική συμφωνία πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων, που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της 17ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Πεκίνου.

Η συμφωνία αφορά το παιδικό βιβλίο με τον Ευγένιο Τριβιζά να είναι ο ένας συγγραφέας ενώ η China Daily αναφέρει ότι είχε υπογραφεί συμφωνία από τον εκδοτικό οίκο Ελληνικά Γράμματα ο οποίος όμως έβαλε πρόσφατα «λουκέτο» απολύοντας 94 άτομα. Πληροφορίες από τη μεριά του κ. Τριβιζά αναφέρουν ότι αναζητείται εκδοτικός οίκος για να προχωρήσει το εγχείρημα που έχει τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του εκδοτικού οίκου «People’s Literature Publishing House», θυγατρικής του ομίλου «China Publishing», Pan Kaixiong, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία εκ μέρους της κινεζικής πλευράς, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο παιδικά βιβλία γραμμένα από τον Ευγένιο Τριβιζά και τη δημοφιλή Κινέζα συγγραφέα Qin Wenjun.

Η ελληνοκινεζική συμφωνία θα αποτελέσει πρότυπο για τις μελλοντικές εκδοτικές συμφωνίες του κινεζικού οίκου με ξένους εκδότες, αναφέρει ανώτερο στέλεχος του οργανισμού στην εφημερίδα «China Daily».

Τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κίνα, ταυτόχρονα, σε μία θήκη, και μεταφρασμένα στις δύο γλώσσες.

«Με τη συμφωνία αυτή προχωρήσαμε περαιτέρω προς την κατεύθυνση των διεθνών εκδοτικών συνεργιών, πραγματοποιώντας πολύ περισσότερα από την αγορά πνευματικών δικαιωμάτων και την εισαγωγή ή εξαγωγή εκδόσεων. Η ελληνοκινεζική συμφωνία σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου μοντέλου κοινοπρακτικών εκδοτικών προσπαθειών για τον όμιλο China Publishing», σχολίασε ο κ. Pan.

Ο οργανισμός China Publishing Group διαθέτει 26 θυγατρικούς εκδοτικούς οίκους και καταγράφει κέρδη της τάξης των 47 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ημερησία, 16.9.2010

Τι απαντάτε γι’ αυτά κύριε Υπουργέ Πολιτισμού;

This entry was posted in Σχετικά άρθρα ΜΜΕ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s