ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε στις 2 του Σεπτέμβρη ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη προχώρησε στο κλείσιμο ενός από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους εκδοτικούς οίκους, τα «Ελληνικά Γράμματα».

Η κίνηση αυτή, που τυπικά υπαγορεύεται από οικονομικά κίνητρα, συνιστά πλήγμα για τον πολιτισμό της χώρας μας και ταυτόχρονα οδηγεί 100 εργαζόμενους στην ανεργία.

Εμείς οι υπό απόλυση εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου δημιουργήσαμε σήμερα μια ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών έτσι ώστε ο πνευματικός κόσμος της χώρας να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στη βαρβαρότητα και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν.

Το κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας αναγράφει τα παρακάτω:

ΠΡΟΣ: Τη διοίκηση του ΔΟΛ, τους πολιτιστικούς φορείς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο

Με την επιστολή αυτή o πνευματικός κόσμος της χώρας θέλει να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη απόφαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη να προχωρήσει στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα Α.Ε.».

Τα «Ελληνικά Γράμματα» συμπληρώνουν 53 χρόνια ζωής.

Πενήντα τρία χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου, στην πνευματική ζωή και στον πολιτισμό του τόπου διαγράφονται με μια τυπική κυνική ανακοίνωση που επικαλείται «οικονομικές δυσκολίες» των μεγαλομετόχων του ομίλου!

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό…

Με την απόφαση αυτή ο ΔΟΛ υλοποιεί με τον πιο κυνικό τρόπο την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Οδηγεί στην ανεργία 100 εργαζομένους και ακυρώνει το πνευματικό έργο εκατοντάδων συγγραφέων. Στέλνει ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του πολιτισμού, των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ως πνευματικοί άνθρωποι τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Καλούμε όλες τις πνευματικές δυνάμεις της πατρίδας μας να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι σε μια πολιτική που μας οδηγεί σε πολιτιστικό και εργασιακό μεσαίωνα, όπου μοναδική αξία αποτελεί το οικονομικό κέρδος!

ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.

Σας καλούμε να το υπογράψετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.petitiononline.com/ellgr39/petition.html

This entry was posted in Ανακοινώσεις, Τοποθετήσεις συγγραφέων. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s