ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Αθήνα, 29/09/2010

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών καταγγέλλει την ομαδική απόλυση 95 εργαζομένων μετά από το λουκέτο στα «Ελληνικά Γράμματα» που έβαλε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) και ο μεγαλομέτοχος Ψυχάρης. Ο ΔΟΛ και ο Ψυχάρης με την κίνηση αυτή πρωτοστατούν στην επιβολή του μνημονίου ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης και στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄ αυτό αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προανήγγειλαν 182 απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού, για να ανακοινώσουν στη συνέχεια στους εργαζομένους ότι δεν ισχύει η… φημολογία, αλλά πρέπει να δεχθούν κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα για να μην απολυθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή ανακοινώνουν την αγορά ποσοστού μετοχών της τράπεζας FMPG.

Η μάχη που δίνουν ενάντια στο λουκέτο στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» οι απολυμένοι, το επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό σωματείο βιβλίου – χάρτου Αθήνας είναι αγώνας ενάντια στο γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων στο κλάδο του βιβλίου, που με αγώνες κατέκτησαν, ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους απολυμένους συναδέλφους από τον ΔΟΛ και είναι δίπλα τους από την πρώτη στιγμή που κινητοποιήθηκαν ενάντια στην κυνική επιλογή του ΔΟΛ για λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα. Θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους μέχρι την νίκη. Η νίκη τους θα είναι και νίκη όλου του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την απεργιακή συγκέντρωση στον κλάδο του βιβλίου την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος και Ασκληπιού) στις 10.30 π.μ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πέτρος Μαραφής Χριστόφορος Βλάχος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203
e-mail: sefk@sefk.gr, http://www.sefk.gr

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s