ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

O Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο των «Εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα» και την επικείμενη ομαδική απόλυση 94 εργαζόμενων.

Η επίκληση της κρίσης χρησιμοποιείται και σε αυτήν την περίπτωση για να νομιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα των εργοδοτών, για να σαρώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και να προβούν σε μαζικές απολύσεις, προκαλώντας ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος. Όπως χρησιμοποιείται εξάλλου η αναφορά στην κρίση, για να μας πείσει ότι, η συμπίεση των εισοδημάτων των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, οι επερχόμενες απολύσεις, αλλά και η διάλυση της κοινωνικής προστασίας και των δημόσιων αγαθών, είναι μονόδρομος.

Αναρωτιόμαστε μέχρι πού θα φτάσει η υποκρισία:

Tη στιγμή που οι τράπεζες τονώνονται με πακέτα και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο, αλλά αποσπούν παχυλά κονδύλια από τον κρατικό κορβανά!!!

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, είναι οι μόνοι που πληρώνουν το τίμημα με τις εκατοντάδες απολύσεις, τις δραματικές περικοπές και την εντεινόμενη εργοδοτική τρομοκρατία.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στα «Eλληνικά Γράμματα» αξίζει τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και τη στήριξη του Συλλόγου μας, γιατί η μάχη που δίνουν μας αφορά όλους.

Για το Δ.Σ.

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s