Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, Τρίτη 12.10 στα Προπύλαια

Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
Τρίτη 19 Οκτώβρη 5:00 μ.μ. Προπύλαια

Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Η απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Το μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας κανονικά με την ανεργία να χτυπάει κάθε νοικοκυριό, τους ανέργους να εκτινάσσονται στο 1.000.000, την ακρίβεια να καλπάζει με 5,5% πληθωρισμό και τη φτώχεια να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε τμήματα που παραδοσιακά δεν τη γνώριζαν. Με το τέλος του καλοκαιριού η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεση, αφού προηγουμένως της έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του κεφαλαίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα καταιγισμό από αντεργατικούς νόμους και ρυθμίσεις.

Η γενικευμένη κρίση έχει πια εισβάλλει για τα καλά και στο χώρο του πολιτισμού. Το καίριο πλήγμα στον όποιο πολιτισμό διατείνεται πως έχει ο κόσμος των γραμμάτων και των τεχνών έχει ένα όνομα. Λέγεται Απόλυση.

Ο πολιτισμός όμως ΔΕΝ είναι ζημιογόνα επιχείρηση.

Η κυρίαρχη πολιτική δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν. Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στους τραπεζίτες και τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης με το κράτος, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής.

Καλούμε όλους τους συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, διορθωτές, εικονογράφους, σκιτσογράφους και τους συναδέλφους μας εργαζόμενους από όλο τον κλάδο του βιβλίου και ιδιαίτερα όσους είχαν συνεργασία με τα «Ελληνικά Γράμματα» να βρεθούν δίπλα μας.

Καλούμε το σύνολο του εργατικού κινήματος, φορείς και συλλογικότητες στη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο τεράστιο κύμα απολύσεων και τη γιγάντωση της ανεργίας.

Συμμετέχουν οι:

Αέρα Πατέρα, Δημήτρης Πουλικάκος, Ελελεύ, Έρωτες πολεμιστές, Πάνος Μουζουράκης, Σπυριδούλα, Τέχνη εν κινήσει, Νίκος Τουλιάτος, Υπόγεια Ρεύματα, Big fat lips, Illegal Operation, No mind, Pink tank project (και μια συμμετοχή-έκπληξη!)

Αγώνας μέχρι τη νίκη ενάντια στο μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ


Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στα Ελληνικά Γράμματα
Επιτροπή Αλληλεγγύης
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s