Επιστολή διαμαρτυρίας για αδράνεια στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από τον εκπρόσωπο του Βήματος

Προς: ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Από: Παναγιώτη Δρίβα και Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωποι συντακτών ΔΟΛ στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Κοιν/ση: Εργαζόμενοι ΔΟΛ, ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Διαμαρτυρία για αδράνεια
Ημερομηνία: 15/10/2010

Συνάδελφοι,

Έχουν περάσει πάνω από 2 εβδομάδες που ξεκίνησαν οι μαζικές απολύσεις στον όμιλό μας και ήδη έχουν απολυθεί 45 συνάδελφοι. Σε λίγες μέρες θα γίνουν άλλες 30 απολύσεις (κατά τη δήλωση του οικονομικού διευθυντή στο δικαστήριο) που «επιτρέπει» ο νόμος.

Οι συνάδελφοί μας οι διοικητικοί έκαναν σχεδόν μία εβδομάδα απεργία μόνοι τους και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά η εταιρεία αρνιέται κάθε συζήτηση.

Σε αυτές τις συνθήκες (εκτός ΕΠΗΕΑ, που την αφήσαμε μόνη της) κανένα από τα σωματεία μας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Ιδιαίτερα για εμάς τους συντάκτες του ΔΟΛ αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ακόμα και ηθικό: ντρεπόμαστε να είμαστε «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», αφήνοντας τους συναδέλφους μας να πετιόνται στο δρόμο. Και όμως, όπως σας έχουμε επισημάνει, ακόμα και στο Βήμα, παρά τον εκβιασμό του εκδότη ότι «θα το κλείσω το φύλλο», ομόφωνα οι συντάκτες ζήτησαν από το σωματείο μας να οργανώσει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Επομένως, διαμαρτυρόμαστε που το σωματείο μας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ακόμα και ζητάμε να οργανωθεί ένας ενιαίος αποτελεσματικός αγώνας που να απαιτήσει από την εταιρεία να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις, αυτές που ήδη έγιναν και αυτές που προγραμματίζει.

Ευχαριστούμε,
Παναγιώτης Δρίβας (Βήμα FM)
Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα)

Για την καλύτερη ενημέρωση και για να διαβάζονται πιο εύκολα οι ενημερώσεις, ανακοινώσεις, κλπ. ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ από το Βήμα δημιούργησε το blog: http://etovima.blogspot.com/

This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s