Ψήφισμα συμπαράστασης από το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζωγράφου

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»
Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ζωγράφου

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 3/9/2010, το κλείσιμο ενός από τους ιστορικότερους και μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, τα «Ελληνικά Γράμματα». Με το λουκέτο αυτό πετιούνται στο δρόμο 100 περίπου εργαζόμενοι ενώ δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε κάθε είδους συνεργάτες των εκδόσεων: συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, τυπογράφους κ.λπ.

Η απόφαση του ΔΟΛ, να κλείσει τα «Ελληνικά Γράμματα» και να απολύσει 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις κατακτήσεις τους, ακόμα και στο δικαίωμα στην εργασία, από την πολιτική του μνημονίου, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στο όνομα της κρίσης, η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας επελαύνει, με αποτέλεσμα οι άνεργοι να εκτινάσσονται στο 1.000.000, η ακρίβεια να καλπάζει και η φτώχεια να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε τμήματα που παραδοσιακά δεν τη γνώριζαν.

Οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» αγωνίζονται από τις 3 Σεπτέμβρη για το αυτονόητο : το δικαίωμά τους στην εργασία. Με τον ανυποχώρητο και ενωμένο αγώνα τους έχουν πετύχει να μην έχει ακόμη πραγματοποιηθεί η απόλυσή τους. Αξίζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Οι εκπαιδευτικοί, με τις αγωνιστικές μας παραδόσεις και εμπειρίες, με την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με το χώρο του βιβλίου αλλά και με την ιδιότητα του αναγνώστη των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», έχουμε κάθε λόγο να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων, να συμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το σωματείο τους, να διεκδικήσουμε μαζί τους τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εκπλήρωση όλων των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας απέναντί τους.

Καλούμε τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου μας να συμμετέχουν στη Συναυλία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, που διοργανώνεται από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα και αλληλέγγυα σωματεία εργαζομένων, την Τρίτη 19/10, στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Καππής Γιώργος

Ο Γ. Γραμματέας
Μαριόλης Δημήτρης

This entry was posted in Ψηφίσματα αλληλεγγύης. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s